BRANDNERTAL – BLUDENZ – KLOSTERTAL – GROSSES WALSERTAL

Alpenregion: Bergen & water

Met het hele gezin op interactieve themaroutes de geheimen van de bergnatuur verkennen, mountainbiken, dicht bij de waterval over rotsen omhoog klimmen, dicht bij de waterval, in het biosferenpark genieten van de rust. Rondom de Alpenstad Bludenz nodigen drie bergdalen gezinnen en sportfanaten uit voor activiteiten actieve vakanties: het Brandnertal, het Klostertal en het biosferenpark Großes Walsertal. Nieuw in het assortiment zijn trailrunningroutes. Vanzelfsprekend: het grote aantal gastheren en gastvrouwen die gezinnen en sporters attente service bieden en verwennen met specialiteiten uit de regionale keuken.

Rondom de Alpenstad Bludenz nodigen drie bergdalen gezinnen en sportfanaten uit voor activiteiten vol afwisseling: het Brandnertal, het Klostertal en het biosferenpark Großes Walsertal.

In het Brandnertal inspireren interactieve routes, zoals het Natursprünge-pad en het Tierwelten-pad het hele gezin om de geheimen van de bergen te ontdekken. Mountainbikers oefenen uitgebreid in het grootste bikepark in de wijde omgeving. Voor trailrunners is er een nieuw, meer dan 100 kilometer lang routenet.

Geoefende klimmers vinden in het Klostertal sinds kort een sensationele klettersteig. Langs de Fallbachwand, bekend om de hoogste waterval van Vorarlberg, voert de middelzware bergwandelroute met moeilijkheidsgraad C/D naar hoogtes met fantastische uitzichten. In het Klostertal vind je ook gezelligheid, bijvoorbeeld de speeltuin “Bärenland“ op de Sonnenkorf en het culinaire boerderij Winkelhof.

In het biosferenpark Großes Walsertal, een steil stijgend bergdal, houd je vakantie in harmonie met de natuur. Begeleide wandelingen voeren naar de kernzones van het biosferenpark. Heerlijk: het Sommerkulinarium, een wandeling met driegangenmenu, geserveerd op die verschillende locaties.

Het is ook de moeite waard om je heen te kijken in de Alpenstad Bludenz met haar mooie winkelen en arcades. Vanaf de Muttersberg opent zich een prachtig uitzicht over de regio. Daar inspireren op de kunstwandeling “Alpine Art Muttersberg“ werken van zes kunstenaars om te kijken en na te denken.

Hartelijke gastheren en gastvrouwen in de dorpen en in de stad zorgen voor een fijne vakantie. De restaurants, hutten en beheerde almen serveren typische regionale en internationale gerechten.

Mountainbiken in het Brandnertal

De mountainbikeroutes in het Brandnertal leiden over groene weiden, door bossen en naar bergtoppen. De inspirerende trails in alle moeilijkheidsgraden en hoogtes bieden een persoonlijke uitdaging voor elke mountainbiker. Voor een pauze is er altijd een berghut of een berghut in de buurt.

Meer Informatie

Sommerkulinarium Sonntag-Stein

Van gang naar gang wandelen, dat kan met het Sommerkulinarium. Genieters zijn ongeveer vier uur onderweg en smullen van heerlijke gerechten op drie verschillende locaties, op de alm, in een berghut en in het biosphärenpark.haus.

Meer Informatie

Alpine Art Muttersberg-Kunstroute

Op de uitzichtberg Muttersberg boven de Alpenstad Bludenz inspireren werken van zes kunstenaars uit Vorarlberg tot kijken en nadenken. Ieder werk verbeeldt het leven in de bergen.

Meer Informatie

#Brandnertal

#Klostertal

#Grosseswalsertal

Fotos: 0. Alex Kaiser / Brandnertal Tourismus, 1. Alex Kaiser / Klostertal Tourismus, 2. Michael Marte / Bikepark Brandnertal, 3.Alex Kaiser / Alpenregion Bludenz Tourismus, 4. Oliver Lerch / Alpenregion Bludenz Tourismus