BODENSEE-VORARLBERG

Bodensee-Vorarlberg: Inspirerend

Stadscultuur en winterpret zijn in de omgeving van de Bodensee prima te combineren.

Vanuit de steden Bregenz, Dornbirn, Hohenems en Feldkirch zijn de skigebieden met bus en trein goed bereikbaar. Musea presenteren interessante tentoonstellingen, concertgebouwen en theaters bieden inspirerende voorstellingen.

De ongedwongen skigebieden op de zonnige hellingen van de regio Bodensee-Vorarlberg zijn echte aanraders. Laterns-Gapfohl is het grootste skigebied van de regio. Boven de stad Dornbirn ligt het sneeuwzekere skigebied Bödele. Op de Pfänder bij Bregenz ski je op de pistes met uitzicht op de Bodensee. De skigebieden in Buch, Möggers, Hohenems-Schuttannen, Furx, Nenzing Tschabrun en Gurtis-Bazora zijn kleinschalig en gezellig.

Skigebied-info

6 liften: 2 stoeltjes-, 4 sleepliften; hoogste bergstation: 1.785 m. Pistekilometers: 27 (vooral rootd). Snowboard-funpark, gratis kinderopvang in het Kinderland; 2 ski-/kinderskischolen

Hedendaagse kunst

Het Kunsthaus Bregenz (KUB), ontworpen door de Zwitserse architect Peter Zumthor, is een van de belangrijkste tentoonstellingsgebouwen voor hedendaagse kunt van Europa. Het KUB presenteert wisselende tentoonstellingen waarin meestal het werk van een kunstenaar of een kunstenares centraal staat.

Meer Informatie

Winteractiviteiten

In kleine, fijne skigebieden ski je vrolijk op de pistes. Wie liever zonder ski’s op pad gaat, suist op een rodel naar het dal, gaat schaatsen of zweeft met de kabelbaan naar een winterwandeling op de uitzichtbergen Pfänder en Karren. De Bodensee, waar wandelpaden langs voeren, presenteert zich winters stil of met onstuimige golven.

Meer Informatie

Montforter Zwischentöne

In het nieuwe architectonisch bezienswaardige Montforthaus in Feldkirch klinken meerdere keren per jaar “Montforter Zwischentöne”, van kleine salon-dialoog tot groot orkestconcert.

Meer Informatie
Fotos: 1. Petra Rainer/Bodensee-Vorarlberg Tourismus, 2. Stadtmarketing und Tourismus Feldkirch GmbH, 3. Hélène Binet/Kunsthaus Bregenz, 4. Curt Huber/Bregenz Tourismus Stadtmarketing, 5. Dietmar Mathis/Montforter Zwischentöne