BODENSEE-VORARLBERG

Bodensee-Vorarlberg: Inspirerend

Cultureel inspirerend, landschappelijk betoverend. Waar levendige stadjes, grote festivals en moderne architectuur aangenaam verrassen.

Levendig kleinsteeds, in een mooi landschap en uitstekend uitgangspunt voor uitstapjes rondom de internationale Bodensee. De regio Bodensee-Vorarlberg is het toneel van de Bregenzer Festspiele en veel andere festival. Verrassend zijn de talrijke moderne gebouwen. Musea tonen moderne kunst of zijn gewijd aan actuele thema’s.

Belangrijke festivals, aantrekkelijke tentoonstellingen, moderne architectuur. Dit alles combineert de regio Bodensee-Vorarlberg met de steden Bregenz, Dornbirn, Hohenems en Feldkirch. Culturele hoogtepunten zijn onder andere de Bregenzer Festspiele met hun spectaculaire operaopvoeringen op het drijvende podium, het dansfestival Bregenzer Frühling en de Schubertiade Hohenems. De “Montafoner Zwischentöne” en poolbar, het festival van de popcultuur, spelen in Feldkirch verschillende muziekstijlen. Musea presenteren interessante stukken. De meest bezochte musea zijn het moderne Kunsthaus Bregenz, het vorarlberg museum in Bregenz, de interactieve natuurshow inatura met science center in Dornbirn en het Joods Museum Hohenems. Stad of dorp: de talrijke moderne gebouwen zijn opvallend. Praktisch: de Bodensee-Vorarlberg Freizeitkarte voor ontdekkingen voor voordelige prijzen.

Bregenzer Festspiele

In de zomer veranderen de acteurs en bezoekers van de Bregenzer Festspiele de stad in een multiculturele ontmoetingsplaats. De opera "Rigoletto" van Giuseppe Verdi gaat zijn eerste seizoen in en het lot van onvervulde liefde, haat en passie neemt de komende twee jaar zijn tragische loop.

Meer Informatie

Varen op de Bodensee

De witte schepen van de Vorarlberg Lines varen van Pasen tot half oktober vanaf Bregenz op bestemmingen rondom de Bodensee, zoals de eilandstad Lindau, Friedrichhafen met het Zeppelin-museum en het bloemeneiland Mainau. Naast lijnvaarten bieden de Vorarlberg Lines ook excursie- en themavaarten aan.

Meer Informatie

Culturele highlights

Het hele jaar door openen culturele highlights in Vorarlberg hun deuren. Fantastische kunstbeurzen en festivals maken de zomer nog kleurrijker. Veel culturele hoogtepunten in de regio geven een inkijk in het culturele leven van Vorarlberg, van tentoonstelling tot dans.

Meer Informatie
0. Roman Horner / Vorarlberg Tourismus, 1. Markus Gmeiner / Vorarlberg Tourismus GmbH, 2. Anja Köhler / Bregenzer Festspiele, 3. Petra Rainer / Bodensee-Vorarlberg Tourismus, 4. Matthias Rhomberg / poolbar Festival