BREGENZERWALD

Bregenzerwald: De harmonie van de tegenstellingen

Verfrissend groen en erg inspirerend: het Bregenzerwald verrukt zowel natuurvrienden als liefhebbers van verfijnde cultuur, architectuur van hoge kwaliteit, innovatief vakmanschap en al het goeds uit keuken en wijnkelder.

Wandelaars en mountainbikers verkennen de bergen en bossen op eigen houtje of tijdens begeleide tochten. Langeafstandswandelingen voeren langs de rivier, naar architectonische meesterwerken of almen en kaasmakerijen, waar de bekende Bregenzerwälder bergkaas wordt gemaakt.

In de 23 mooie dorpen verrast de mix van oude en nieuwe houtarchitectuur. Waarom de Bregenzerwälder het zo belangrijk vinden om hun leefruimte creatief vorm te geven vertellen de twaalf dorpswandelingen met de naam “Umgang Bregenzerwald”. Het Werkraumhaus in Andelsbuch, ontworpen door de bekende Zwitserse architect Peter Zumthor, is een etalage voor de innovatieve Bregenzerwälder ambachtelijke en designcultuur.

Beweging en een dorp verkennen zijn goed te combineren met culinair genieten in de uitstekende restaurants. Cultureel hoogtepunt is de Schubertiade Schwarzenberg. Ook de Bregenzer Festspiele zijn dichtbij. Tentoonstellingen, bijvoorbeeld in het Frauenmuseum Hittisau en het Angelika Kauffmann-Museum in Schwarzenberg, vullen het culturele aanbod aan.

Bregenzerwald gastenkaart

De “toegangskaart” voor alle levendige en leuke bergbelevenissen is de Bregenzerwald gastenkaart. De kaart brengt bezoekers zo vaak ze willen per kabelbaan naar boven, is geldig voor milieuvriendelijke ritten met de openbare bussen en bovendien voor verfrissende en ontspannende uren in de openluchtbaden. Alle gasten die tussen 1 mei en 31 oktober 2019 drie of meer nachten in een van de 24 partnergemeenten doorbrengen krijgen de Bregenzerwald gastenkaart.

Meer Informatie

Huttenwandelingen Bregenzerwald

Van hut naar hut lopen en genieten van het prachtige uitzicht.
De "gezinswandeling van hut naar hut" wordt in twee varianten aangeboden, inclusief twee overnachtingen in twee verschillende hutten en de exacte routebeschrijving. De dagetappes gaan door eenvoudig terrein en zijn kort, tussen 1¾ en krap 4¼ uur. Zo blijft er genoeg tijd over voor spelletjes in de natuur of een uitstapje.

Meer Informatie

Bouwen ontwerpen en creëren

Kenners zien het Bregenzerwald als een modelregio voor moderne architectuur en innovatief vakmanschap. Talrijke gebouwen, tentoonstellingen in het Werkraumhaus in Andelsbuch en de 12 "Umgang Bregenzerwald"-paden maken de bijzondere confrontatie met de leefruimte zichtbaar en voelbaar.

Meer Informatie

#Bregenzerwald

0. Adolf Bereuter / Bregenzerwald Tourismus, 1. Ludwig Berchtold / Bregenzerwald Tourismus, 2. Adolf Bereuter / Bregenzerwald Tourismus, 3. Johannes Fink / Bregenzerwald Tourismus, 4. Adolf Bereuter / Bregenzerwald Tourismus