KLEINWALSERTAL

Kleinwalsertal: In het ritme van de winter

Op de grens met Duitsland en van daaruit alleen bereikbaar over de weg strekt zich het Kleinwalsertal uit, een hooggelegen dal in de bergen. Je vindt er verschillende skigebieden. In een daarvan ski je heen en weer tussen Oostenrijk en Duitsland. Wandelingen ontvoeren je door de winterse stilte naar het dal en de bergen in, ook op sneeuwschoenen. Laat je culinair verwennen met typische specialiteiten uit de streek, van kaas tot rundvlees en wildgerechten.

In het op 1.000 meter hoogte gelegen dal, dat alleen bereikbaar is vanuit Duitsland, begint het skiplezier al in de dorpen. De liften liggen dichtbij of zijn bereikbaar met de Walser bus, die voor gasten gratis is. De skigebieden reiken tot hoogtes van 2.200 meter. Er is een nauwe samenwerking met het naburige Oberstdorf in Duitsland. In alle skigebieden is de Kleinwalsertal-Oberstdorf-skipas geldig, voor grenzeloos skiplezier op pistes in Oostenrijk en Duitsland. Wie tiefschneeskiën of een skitoer wil uitproberen, kan kiezen uit het begeleide aanbod. Snowboarders en freestylers leven zich uit in het snowpark.

Skigebied-info

48 liften en bergbanen: 11 kabelbanen, 14 stoeltjes- en 23 sleepliften; hoogste bergstation: 2.224 m (Nebelhornbahn). Pistekilometers: 130 (60 blauw, 51 rood, 11 zwart), diverse niet gemarkeerde skiroutes (alleen met skigids), Crystal Ground Snow park Kleinwalsertal in Riezlern, fun-area voor alle kids en beginners bij het middenstation Fellhorn. In de regio: langlaufloipes: 45 km; winterwandelpaden: 50 km; 7 ski-/7 kinderskischolen; 5 rodelbanen (deels met skilift).

In de sporen van de Walser – winterwandeling op de cultuurroute

Legendarisch, fascinerend en soms wat morbide zijn de verhalen rondom de Walser cultuurroute. Boetekruis, nachtvolk en Arabieren zijn slechts een enkele spelers in de bewogen geschiedenis van de dalbewoners. De gemeentelijke kroniekschrijver, Stefan Heim, kent (niet alleen) de culturele monumenten van Mittelberg als zijn broekzak en leidt je met interessante inzichten in de voetsporen van de Walser.

Meer Informatie

Met husky’s door sneeuw

Het avontuur daagt je uit bij het klimmen in de klimtuin, terwijl je een beek oversteek op een touwbrug, op de Flying Fox of bij het abseilen van een duizelingwekkende hoogte van 40 meter. Een coole belevenis die je niet snel vergeet!Hoe rijd je op een husky-slee en hoe voelt dat? Groot en klein kunnen het op drie plaatsen in Vorarlberg uitproberen: in het Kleinwalsertal kun je een keer per week deelnemen aan het husky-camp op de Hörnlepas.

Meer Informatie

Crystal Ground-Snowpark

In het Crystal Ground-Snowpark Kleinwalsertal in Riezlern bieden afwisselende rail- en kickerlines de juiste setup voor elk niveau. Dankzij de floodlightinstallatie kan op verschillende dagen ook ’s avonds worden “geshreddet” (= gesnowboard).

Meer Informatie
Fotos: 1. Dominik Berchtold/Kleinwalsertal Tourismus eGen, 2. Oliver Farys/Kleinwalsertal Tourismus eGen, 3. Dominik Berchtold/Kleinwalsertal Tourismus eGen, 4. Elmar Müller/Kleinwalsertal Tourismus eGen, 5. Crystal Ground/Kleinwalsertal Tourismus eGen