KLEINWALSERTAL

Kleinwalsertal: In het ritme van de winter

Op de grens met Duitsland en van daaruit alleen bereikbaar over de weg strekt zich het Kleinwalsertal uit, een hooggelegen dal in de bergen. Je vindt er verschillende skigebieden. In een daarvan ski je heen en weer tussen Oostenrijk en Duitsland. Wandelingen ontvoeren je door de winterse stilte naar het dal en de bergen in, ook op sneeuwschoenen. Laat je culinair verwennen met typische specialiteiten uit de streek, van kaas tot rundvlees en wildgerechten.

In het op 1.000 meter hoogte gelegen dal, dat alleen bereikbaar is vanuit Duitsland, begint het skiplezier al in de dorpen. De liften liggen dichtbij of zijn bereikbaar met de Walser bus, die voor gasten gratis is. De skigebieden reiken tot hoogtes van 2.200 meter. Er is een nauwe samenwerking met het naburige Oberstdorf in Duitsland. In alle skigebieden is de Kleinwalsertal-Oberstdorf-skipas geldig, voor grenzeloos skiplezier op pistes in Oostenrijk en Duitsland. Wie tiefschneeskiën of een skitoer wil uitproberen, kan kiezen uit het begeleide aanbod. Snowboarders en freestylers leven zich uit in het snowpark.

Skigebied-info

48 liften en bergbanen: 11 kabelbanen, 14 stoeltjes- en 23 sleepliften; hoogste bergstation: 2.224 m (Nebelhornbahn). Pistekilometers: 130 (60 blauw, 51 rood, 11 zwart), diverse niet gemarkeerde skiroutes (alleen met skigids), Crystal Ground Snow park Kleinwalsertal in Riezlern, fun-area voor alle kids en beginners bij het middenstation Fellhorn. In de regio: langlaufloipes: 45 km; winterwandelpaden: 50 km; 7 ski-/7 kinderskischolen; 5 rodelbanen (deels met skilift).

Langlaufen

Laat alles los en haal diep adem. ’s Morgens vroeg, als alles slaapt, is de loipe van jou. Knarst de sneeuw onder je ski’s? Beleef bewust wanneer de zon door de bomen opkomt en de mooiste dag voor je ligt.

Meer Informatie

Breitachkloof in de winter

Bewonder de ijswereld met fonkelende ijspegels en verstarde watervallen. Steile rotswanden, bruisend water van onder en van boven: in de Breitachkloof vindt elk seizoen een fascinerend schouwspel plaats. Door de kloof loopt een goed beveiligd pad.

Meer Informatie

Tiefschnee­cursus voor beginners

De glinsterende sneeuw stuift bij elke bocht in je gezicht. Maar alle begin is moeilijk. Tijdens de tiefschneecursus voor beginners geven de guides van de skischolen tips voor de juiste techniek in de poedersneeuw en informatie over het thema veiligheid en lawinekunde. De eerste stap naar een puur freeride-gevoel!

Meer Informatie

#kleinwalsertal

Fotos: 1. Frank Drechsel / Kleinwalsertal Tourismus eGen, 2. Oliver Farys / Kleinwalsertal Tourismus eGen, 3. Dominik Berchtold / Kleinwalsertal Tourismus eGen, 4. Kleinwalsertal Tourismus eGen, 5. Marmot-Frank Kretschmann / Kleinwalsertal Tourismus eGe