LECH ZÜRS AM ARLBERG

Lech Zürs am Arlberg: Het fascinerende bergdorp

Rondom het mooie bergdorpje Lech Zürs am Arlberg toont de natuur zich in al haar oorspronkelijkheid: bloeiende weiden, smaragdgroene bergmeren, de levendige rivier de Lech, indrukwekkende bergtoppen. Het beste kun je op ontdekkingstocht gaan met wandelschoenen, op de mountainbike of e-bike. Origineel: de Skyspace, een begaanbaar kunstwerk van kunstenaar James Turrell uit de VS. Inspirerend: zomerfestivals met klassieke muziek. Een traktatie: de culinaire hoogstandjes in het ”wereldgourmetdorp“.

Bergsporters, natuurgenieters, cultuurliefhebbers, fijnproevers of ondernemende gezinnen: wat je ook maar wenst voor jouw perfecte vakantie in de bergen, je vindt het in het kleine bergdorpje Lech Zürs am Arlberg op hoog niveau. Rond het op 1.450 meter hoogte gelegen dorp toont de natuur zich in al haar originaliteit: bloeiende weiden, smaragdgroene bergmeren, de levendige rivier de Lech, indrukwekkende bergtoppen. Wandelbestemmingen zo ver het oog reikt. Met uitzicht op de bergen speel je op de 9-holes golfbaan in de wijk Zug. Ook per kabelbaan gaat het naar grote hoogten met prachtige uitzichten.

Natuurbelevenissen en cultuurgenot kunnen perfect worden gecombineerd. De nieuwste attractie is de “Skyspace“, ontworpen door de kunstenaar James Turrell uit de VS. De showruimte, verborgen in een heuvel, nodigt uit om de hemel en de directe omgeving vanuit een nieuw perspectief waar te nemen. Door kunstenaars gecreëerde installaties omzomen de wandelroute “Grüner Ring“, die rond Lech loopt. Kleine, fijne muziekfestival, van klassieke muziek tot volksmuziek, verlevendigen de zomer. Natuurlijk kun je ook genieten op niveau: zowel in de accommodaties als in de talrijke prijswinnende restaurants.

Lech Card

De Lech Card, verkrijgbaar voor twee of zeven dagen, is geldig voor kabelbanen en wandelbussen, voor het idyllische boszwembad, voor deelname aan begeleide wandelingen. Iedereen van 5 tot 14 jaar kan tijdens het avonturenprogramma voor kinderen ook klimmen, duiken, geocachen, boogschieten en nog veel meer.

Meer Informatie

Grüner Ring

Op deze driedaagse etappewandeling over bergkammen, door dalkommen, langs bergmeren en rivieren met watervallen, die zich rondom Lech-Zürs verheffen en verbergen, kunnen wandelaars kennismaken met veel humor en charme geënsceneerde moderne sagenwereld. Genieten van de natuur en zich laten betoveren door bijzondere installaties en door verhalen die er speciaal voor zijn gecreëerd. Mythische wezens, sagen, namen van akkers en geografische kenmerken vormen daarbij een moderne en humoristische scène.

Meer Informatie

Tannberg

Wie op de Tannberg op pad is, wordt diep ondergedompeld in de geschiedenis van de drie plaatsen Warth, Schröcken en Lech en treedt in de voetsporen van de Walser, die zich in deze regio hebben gevestigd en er vorm aan hebben gegeven. Als erkenning voor dit verleden hebben de drie Walsergemeenten hun krachten gebundeld en een afwisselende, historisch spannende route voor het uitgestrekte wandelgebied Tannberg samengesteld, de Tannberg Themaroute. Deze loopt langs talrijke culturele en natuurhistorische bezienswaardigheden.

Meer Informatie

#Lechzuers

Alle Fotos: Daniel Zangerl / Lech Zürs Tourismus GmbH