MONTAFON

Montafon: Veelzijdige sneeuwwerelden

Het Montafon in het Zuiden van Vorarlberg nodigt je uit de magie van de bergen te ervaren. Skiërs waarderen de uitstekende skigebieden, allemaal met elkaar verbonden met één skipas. Als je iets nieuws wilt proberen, kies dan voor het uitgebreide bergbelevenisprogramma. Er worden skisafari's, begeleide skitochten en wandelingen georganiseerd. Onderweg kom je zo bovendien veel te weten over de regionale geschiedenis en de culinaire specialiteiten van het dal.

Skigebied-info

Het Montafon telt vijf skigebieden. Voor allemaal en voor het naburige Brandnertal geldt één skipas. De “Silvretta Montafon”, het grootste skigebied, strekt zich uit over verschillende plaatsen en bergen. Mooie pistes vind je ook in de skigebieden op de Golm boven Schruns-Tschagguns en Vandans en in Gargellen. Klein en fijn zijn de skigebieden op de Kristberg in het Silbertal en op de 2.000 meter hoge Silvretta-Bielerhöhe. Freeriders vinden overal perfecte hellingen. Een gevarieerd aanbod nodigt uit voor allerlei ontdekkingen. Het aanbod reikt van ski-excursie in de vroege ochtend op vers geprepareerde pistes via een skisafari tot skitochten onder begeleiding van een gids.

60 liften: 17 kabelbanen, 24 stoeltjes- en 19 sleepliften; hoogste bergstation: 2.443 m (Hochalpila/Schruns). Pistekilometers: 230 (100 blauw, 63 rood, 12 zwart), 55 km skiroutes in open terrein, Snowpark Montafon in het gebied Silvretta Montafon en funparks in Gargellen en op de Golm. Langlaufloipes: ca. 93 km; winterwandelpaden: ca. 290 km; 150 km gemarkeerde sneeuwschoenroutes, 5 rodelbahnen, 2 verlichte rodelbanen, 1 overdekte kunstijsbaan.

Avontuurlijke iglo-nacht

Slapen als de eskimo’s op de Schwarzköpfle in het Montafon. Overnachten in een kleine sneeuwgrot onder schijnbaar eenvoudige, koude omstandigheden – op 2.300 meter hoogte.

Meer Informatie

Kinderskisafari

Wat alle freeriders en toerskiërs waarderen, is voor kinderen een fantastische ervaring: de eerste off-piste-bochten en de aangename stilte op de berg. “Elk kind dat een veilige parallelschwung onder de knie heeft is hartelijk welkom op de kinderskisafari”, legt Günter Zangerle, manager van de Sneeuwsportschool Golm, uit.

Meer Informatie

Introductiedag toerskiën

Tijdens de introductiedag toerskiën op de Silvretta-Bielerhöhe leer je in ongeveer vijf uur van berggids Lukas hoe een goede toerplanning eruitziet, leer je de juiste looptechniek bij het klimmen en waag je de eerste makkelijke afdaling in het terrein. Vanaf de winter kun je in het Montafon onder deskundige begeleiding kennismaken met het toerskiën. De introductiedag toerskiën is speciaal ontwikkeld voor beginners die deze sport willen uitproberen. Vooropleiding is niet nodig.

Meer Informatie

#montafon

Fotos: 1. Daniel Hug/Silvretta Montafon, 2. Packyourthingsandtravel/Montafon Tourismus GmbH, Schruns, 3,4,5. Stefan Kothner/Montafon Tourismus GmbH, Schruns