MONTAFON

Montafon: Veelzijdige sneeuwwerelden

Het Montafon in het Zuiden van Vorarlberg nodigt je uit de magie van de bergen te ervaren. Skiërs waarderen de uitstekende skigebieden, allemaal met elkaar verbonden met één skipas. Als je iets nieuws wilt proberen, kies dan voor het uitgebreide bergbelevenisprogramma. Er worden skisafari's, begeleide skitochten en wandelingen georganiseerd. Onderweg kom je zo bovendien veel te weten over de regionale geschiedenis en de culinaire specialiteiten van het dal.

Skigebied-info

Het Montafon telt vijf skigebieden. Voor allemaal en voor het naburige Brandnertal geldt één skipas. De “Silvretta Montafon”, het grootste skigebied, strekt zich uit over verschillende plaatsen en bergen. Mooie pistes vind je ook in de skigebieden op de Golm boven Schruns-Tschagguns en Vandans en in Gargellen. Klein en fijn zijn de skigebieden op de Kristberg in het Silbertal en op de 2.000 meter hoge Silvretta-Bielerhöhe. Freeriders vinden overal perfecte hellingen. Een gevarieerd aanbod nodigt uit voor allerlei ontdekkingen. Het aanbod reikt van ski-excursie in de vroege ochtend op vers geprepareerde pistes via een skisafari tot skitochten onder begeleiding van een gids.

60 liften: 17 kabelbanen, 24 stoeltjes- en 19 sleepliften; hoogste bergstation: 2.443 m (Hochalpila/Schruns). Pistekilometers: 230 (100 blauw, 63 rood, 12 zwart), 55 km skiroutes in open terrein, Snowpark Montafon in het gebied Silvretta Montafon en funparks in Gargellen en op de Golm. Langlaufloipes: ca. 93 km; winterwandelpaden: ca. 290 km; 150 km gemarkeerde sneeuwschoenroutes, 5 rodelbahnen, 2 verlichte rodelbanen, 1 overdekte kunstijsbaan.

Sneeuwschoenwandeling naar de Silvrettasee

Op de rustige toer in het Montafon. Tijdens de sneeuwschoenwandeling naar de Silvrettasee met wandelgids Imelda beleven de wintersportfanaten een prachtig panorama aan de voet van de drieduizenders en een heel bijzondere rit omhoog. "Je ervaart op de Silvretta-Bielerhöhe momenten die in het dal niet mogelijk zijn", beschrijft de ervaren wandelgids Imelda Dönz de fascinatie van deze route.

Meer Informatie

Ski-excursie in Gargellen

De eerste skitocht door het indrukwekkende landschap in het Montafon. Het skigebied voor jou alleen, een adembenemend uitzicht in de schemering en een professional die de eerste stappen op skitochten begeleidt - zo definiëren wij in het Montafon luxe. "Op het Schafbergplateau wordt iedereen overweldigd door de rust", vertelt Nicole Trinker.

Meer Informatie

Skiën bij zonsopgang

Om 7.30 uur zet de gondel zich in beweging. Het duurt maar een paar minuten tot onze groep boven is. Op deze ski-excursie in de vroege ochtend is het aantal deelnemers namelijk beperkt. Langzaam laat de zon zich zien, schijnt op de vers geprepareerde piste, die nu alleen van mij is. Gaan! Ik ski als op wolken, maak ruime bochten. Dit is genieten! Zo veel ruimte, ’s ochtends deze heerlijk stevige sneeuw, dit zachte licht. Veel afdalingen en ongeveer 1½ uur later zitten we aan het ontbijt in het bergrestaurant. Iedereen straalt. Deze dag is heel goed begonnen.

Meer Informatie
Fotos: 1. Andi Frank/Silvretta Montafon, 2. Andreas Haller/Montafon Tourismus GmbH, Schruns, 3. Stefan Kothner/Montafon Tourismus GmbH, Schruns, 4. Christoph Schöch/Gargellner Bergbahnen GmbH & Co KG, 5. Andi Frank/Silvretta Montafon